Министерството на образованието и науката е организатор на Национален конкурс „Млади таланти”. Той се провежда от 1999 г. и представлява възможност за насърчаване на младите хора – ученици и студенти, притежаващи потенциал и проявяващи интерес към наука и към провеждането на научни изследвания и иновации. Конкурсът е част от инициативите на Министерството на образованието и науката за стимулиране и подпомагане развитието на младите научни таланти в страната.

Регламентът за участие в националния конкурс предвижда подготовката на научноизследователски и иновативни проекти в категориите:

Биология
Химия
Информатика
Инженерни науки
Материалознание
Математика
Медицина
Физика
Социални и хуманитарни науки
Екология

Тази година 22. Национален конкурс ще се проведе в периода 27 -29 април 2020 г.

Крайният срок за подаване на проекти е до 7 април 2020 г. на следните имейла: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Класиралите се на първите три места участници в националния конкурс представят България на Европейския конкурс за млади учени (EUCYS), който е част от инициативите на Европейската общност за насърчаване на научното творчество сред младото поколение и ще се проведе през м. септември. За участието си в двата форума получават парична награда в размер на 1 500 лв. на проект.

Три проекта получават право на участие в Европейското младежко научно изложение EXPO Science Europe 2020 г., което ще се проведе през месец юли 2020 г.

Три проекта получават поощрителни парични награди по 1 000 лв.

Проектите ще бъдат оценявани от жури.

За повече информация посетете следния сайт: https://www.mon.bg/bg/100796