Посещение на изложбата на художника Боян Янев, преподавател в Частна Професионална Гимназия по Инженеринг, Технологии и Компютърни Науки гр. Варна на 18.04.2019 година в галерията на Университетската библиотека на ТУ - Варна.

Боян Янев e роден на 18 април 1963 г. във Варна. През 1991 г. се дипломира в Националната художествена академия със специалност „Илюстрация“ в класа на акад. Румен Скорчев. Илюстрирал е десетки книги на различни издателства. Има повече от 20 самостоятелни изложби в България, Австрия, Германия и САЩ. Отличен е с множество престижни награди от национални и международни арт форуми като:

2017 септември - Първа награда "Нищо друго освен изкуство" Международна изложба за изкуство и изложение за изкуство, Рим, Италия

2017 август - Втора награда за представяне в електронна галерия "Artmajeur Silver Award 2017"

2017 октомври - Трета награда на Годишна представителна изложба на Асоциацията на художниците "Света Лука", Варна, България

2016 юни - Номинация за графика "Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика"

2001 - Награда за млад художник на "9-то международно биенале на графиката Варна", Варна, България

Боян Янев е не само утвърден и известен художник, но и страстен последовател на айкидо, което практикува и преподава от много години. Живее и твори във Варна. От учебната 2018/2019 година е преподавател по изобразително изкуство и инструктор по айкидо в часовете по занимания по интереси в Частната професионална гимназия по инженеринг технологии и компютърни науки към Технически университет – Варна. 
 
https://www.artmajeur.com/en/boyan-yanev/artworks